torstai 22. maaliskuuta 2012

Pisarakimput

Tässä kuussa on tullut tehtyä useamipi pisaranmallinen kimppu. Ensimmäisenä kaksi kuvaa dekoratiivisesta sienikahvaan tehdystä kimpusta.



Ensimmäset kimput on tehty koulussa ja samoin tämä vaaleanpunainen. Ensimmäisen kimpun jälkeen vaihdettiin kaverin kanssa kukat ja täytyy sanoa että se aiheutti kyllä jonkun verran päänvaivaa, sillä jotenkin ei ollut lainkaan käsitystä siitä miten joku muu on mitoittanut materiaalinsa.
Täytyykin todeta että tähän kimppuun jäi latva hiukan vajaaksi, sillä en osannut arvioida oikein materiaaline menekkiä. Tekniikkana on katkaistuinvarsi ja kimpun on tarkoitus olla dekoratiivinen, mutta syvyyskukkia saisi mielestäni olla vielä enemmän.
Viimeinen koulussa tehty morssari oli rankatekniikalla ja katkaistuinvarsin toteutettu pisara. Olin ajatellut ensin tehdä kimpusta dekoratiivisen, mutta en saanut latvaosaan tarpeeksi syvyysvaikutusta, joten siitä tuli siis muotosidontaa. Latvassa on myös paljon enemmän pentä materiaalia, eli sitä saisi olla yhtenäisyyden vuoksi enemmän myös kimpussa ylhällä. Muuten olen tähän kimppuu kyllä tosi tyytyväinen, sillä muodosta tulo oikein täydellinen ja se on tunnelmaltaan ihanan keväinen ja aurinkionen.

Viimeiseksi tässä pisaranmuotoisten kimppujen sarjassa on sitten omalla työhuoneella väännetty kimppu, jossa on alumiinilangasta tehty kehikko. Olen kehitellyt ja mietiskellyt jotakin erikoisempaa pisaranmallista kimppua  katkaistuinvarsin, johon ei tarvitsisi laittaa pohjavihreytystä lainkaa. Olen jokseenkin ihastunut noihin kehikkokimppuihin, sillä niissä kukat tulevat mielestäni hyvin esille, kun kimppua ei voi tukkia vihreillä lehdillä. Toisaalta niihin saa myös enemmän kukkaa kun vihreitä ei ole ja kehikolla voi tehdä kimppuu ihan erilaista tunnelmaa kuin leikkovihreillä.
Tässä kimpussa on vielä kehittämisen varaa ennen Tampereen Puutarhamessuja, joilla etsitään Hämeen kauneinta morsiuskimppua. Ilmoittautuminen on kuitenkin jo mennyt, että nyt ei voi enää perua :) Täytyy vaan harjoitella ja katsoa miten menee. Saapi tulla äänestämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti