tiistai 29. marraskuuta 2011

Lokakuun tekeleet

Aikaa edellisestä päivityksestä onkin nyt kulunut jo tovi. Tässä välissä on syntynyt vain muutama morsiuskimppu, mutta muuta tekemistä on riittänyt. Suoritin yritystoiminnan näytön joka meni hienosti läpi, eli oikeastaan pahin osa tätä opiskelua on jo takan. Nyt sitten alkaa valmistautuminen asiakaspalvelun näyttöön ja elän myös toivossa että saan uuden työhuoneeni pian valmiiksi. Siinä välissä yritän sitten välillä saada päivitettyä tätä portfoliota.

Lokakuu oli tosiaankin hiljaista sidonta rintamalla, enkä ehtinyt kuin yhden kimpun tehdä. Tässä siitä vähän kuvia.

Aloittelua


Tässä siis muutama kuva ylhäältä päin. Tausta ei ole valitettavasti nyt aivan täydellinen kimppujen kuvaamista varten, mutta kuvasta saa kai jonkinlaisen käsityksen kimpun muodosta. Näissä ensimmäisissä harjoituksissa yritän olla kiinnittämättä kovin paljon huomiota väriin tai kukkien yhteen sopivuuteen. Tärkeintä tällä hetkellä olisi saada hahmomuoto kuntoon, eli asetella kukat niin että niistä muodostuisi hallittu kokonaisuus jolloin kimppu olisi päällikuvaltaan pyöreä ja sivulta puolipyöreä. Nyt ongelmana on ollut se, että kukkien väliin jää niin paljon ilmaa että esimerkiksi sivulta katsottaessa kimppuun tulee valtavia kuoppia. Tarkoituksena on kuitenkin saada kimppusta dekoratiivisen tyylisuunnan mukainen, jolloin materiaaleissa tulee olla vaihtelua, tasoeroja ja sen pitäisi tiivistyä kohti keskustaa.
 Materiaalin vaihtelu ei ole siis ollut vielä fokuksessani, sillä tiedän hallitsevani tuon asian kunhan saan tekniikan kuntoon. Tuntuu että onhgelmana on se että saatan valita liian isoja materiaaleja kimppuihin. Tässä kimpussa on paljon pientä materiaalia, mutta keskeltä kimppua löytyy yksi iso neilikka joka hankaloittaa seuraavien materiaalien asettelua. Luulen myös että en osaa vielä arvioida sitä kuinka paljon tarvitsen minkäkin pituisia langoitettuja kukkia. Pitkällä varrella olevat kukat tuntuvat aina loppuvan kesken eikä niitä riitä kunnolla reunoille ja lyhyitä jää usein ylimääräisiä. Määäriä on vaikea arvioida, mutta tätäkin asiaa täytynee vain harjoitella, jotta alkaa saamaan tuntumaa tekemiseen ja materiaaliin. Materiaalin hallinta on myös vielä harjoittelun alla, sillä kimppua kootessa minulta katkeaa aina jonkin verran kukkia. Langoitukset saattavatkin olla liian paksuja tai ohuita ja toisinaan olen ehkä valinnut sellaisia materiaaleja jotka eivät kestä katkaistuin varsin tekniikkaa.
 Yllä olevasta kuvasta näkyy selvästi se että keskikukka on jäänyt Napoleoniksi, eli se törröttää yksinäisenä kimpun laella. Se tarvitsisi kaverikseen muutaman pidemmän kukan jolloin sen ympärille ei tulisi niin suurta tyhjää tilaa. Tai vastaavasti keskikukka voisi olla myös jonkin verran lyhyempi, jolloin kimpusta voisi tulla sivuhahmomuodoltaan matalampi ja hallitumpi.

Ongelmana tuntuu olevan myös se että mansettivihreät taipuvat liian alas ja näyttävät siltä kuin ne roikkuisivat hallitsemattomasti sinne tänne eivätkä muodosta ehyttä kehää kimpun ympärille. Reunavihreidän asetteluakin tulee siis harjoitella vielä ahkerasti.


Tässä vielä muutama lähikuva kimpusta. Ylemmässä näkyy läheltä mm. iso neilikka joka oli tiellä asettelussa,alemmassa voi taas huomata miten joidenkin kukkien katseet ovat aivan väärään suuntaan. Mielenkiintoa kimpusta kuitenkin mielestäni löytyy eli materiaali valinnoissa olen onnistunut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti