lauantai 28. tammikuuta 2012

Rasiakimpun harjoitus

Tässä yhtenä iltan innostuin vähän tekemään materiaalikokeiluja. Olen virkkaillut hametta aina silloin kun aikaa on riittänyt ja päätin kokeilla vihdoin mitä syntyisi kuparilangasta virkkaamalla. Tässä sitten näitä kuvia.
 Kimppu on hiukka keskeneräinen, enkä edes ajatellut tässä sen kummemmin sitä. Halusin vain nähdä miten kukat rasiaan asettuvat. Huomasin myös ettei kukkien asettelu kuparilangan läpi ollut kovin helppoa.
 Tämä kuparilanka oli ehkä hiukan liian ohutta tähän tarkoitukseen, sillä rasian reunat tuntuivat valuvan alaspäin. Vahtoehtona voisi olla tietysti virkata kaksinkertaisella langalla, sillä tätä kuparilankaa löytyy varastoista melkolailla ja se sointuu väreiltää kauniisti näihin kukkiin. Seuraavan kerran kun kokeilen tätä kimppua tehdä, voisin vahvistaa rasian pohjan ja kokeilla saada kukkaryhmään hiukan rytmiä ja tasoeroja, jotta siitä tulisi dekoratiivisempi.
Tässä vielä kimppu alta päin. En ole vieläkään kunnolla yrittänyt päällystää tuota vartta, mutta luulen että se on ohjelmassa seuraavalla kerralla. Mietiskelin myös tässä tuota rautalankavarsien pujuottamista rasian läpi. Olisi saattanut olla helpompaa tehdä kimppu alkuun kädessä ilman rasiaa ja pujottaa se sitten rasian keskustassa olevan reijän läpi, sillä reikä oli aika suuri. Sen jälkeen jos kimppu tarvitsee vielä lisää kukkia voisi niitä yrittää asettaa lisää alun ympärille. Ongelman ovat kuitenkin rasian reunat, sillä ne rajoittavat aika paljon kukkien asettelemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti